Peelknijnen onthullen nieuwe Prins 2023/2024.

Op vrijdag 24 november 2023 is Prins Stan dun Urste op de Vliegbasis Volkel voorgesteld en geïnstalleerd als 59ste Prins van C.V de Peelknijnen.

Dit in het bijzijn van zijn echtgenote Karin, dochter Puk en zoon Guus met hun partners Bram en Isa. Natuurlijk waren er ook veel familieleden, vrienden, collega’s, en bevriende Carnavalsverenigingen van CV de Peelknijnen aanwezig.

Stan dun Urste zal worden bijgestaan door adjudant Ad van Lierop en Vorst Toin Hutjens.

Uiteraard worden ze ondersteunt door de Raad van Elf en alle leden van C.V de Peelknijnen met de bijbehorende durskes, tevens zal Hofkapel de Peelknijnen Prins Stan dun Urste met een vrolijke noot begeleiden.

Op passende wijze is afscheid genomen van de 58ste Prins Ton II.

Welke zijn opvolger een fantastisch jaar toewenste samen met Karin, familie, vrienden en uiteraard met de fantastische vereniging.

Ton II is opgenomen in het convent van oud Prinsen.

Na het protocollaire gedeelte, werd tot in de kleine uurtjes gefeest op dit Prinsenbal der Peelknijnen, ondersteunt door de vrolijke noten van Hofkapel de Peelknijnen en DJ Nick Lucassen.

Stan (57 jaar) woont samen met zijn grote liefde Karin en hun kanjers Puk en Guus in het mooie dörpke Zilland.

Stan is na werkzaam te zijn geweest als dienstplichtig bewaker op het 40 sqn. (het huidige 640 sqn) Daarna 6 jaar als hondengeleider waar hij zich heeft opgewerkt tot groepscommandant. Vervolgens naar de Vredepeel als trainer/speurhondengeleider, in deze hoedanigheid 2 keer uitgezonden naar Kabul Afghanistan. In 2008 is Stan op de Vliegbasis Eindhoven voor 3 jaar een kantoorbaan gaan vervullen om vervolgens terug naar Volkel te keren als Coördinator hondensectie. In 2019 heeft Stan een kantoorbaan gekregen op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) en vanaf 2020 is Stan  Coördinator van het bezoekers Centrum op Vliegbasis Volkel (ACC). Dus 30 jaar Volkeliaan en nu ook een Peelknijn. Zijn vrouw Karin (kom de liever nie tegen) is werkzaam op de Spoedeisende Hulp in ZH Bernhoven. Puk werkt bij Immios biotech in Oss en Guus werkt bij Restaria de Groot in Zilland waar je met de carnaval moet zijn voor een vette hap.

Feesten zit de familie Klamer in het bloed en zij grijpen dan ook elke gelegenheid aan om een feestje te bouwen. Dus dat komt wel goed, en ge wit ut,

“het is geen feest als de Peelknijnen niet zijn geweest”

En aangezien Stan niet zo’n prater is uhm, is zijn motto voor dizze carnaval:

“Nie Lulluh mar Vulluh”